Wanneer je een restaurant hebt, wil je zoveel mogelijk mensen naar je toe lokken. Het eerste wat ze zullen zien, is je terras. Als dat er uitnodigend uitziet, dan zullen er meer mensen impulsief naar je toekomen. Op die manier kan je je omzet verhogen. Het terras moet dan wel een beetje leuk aangekleed zijn. Hoe kleed je je terras leuk aan?

Zorg voor een overkapping

Een van de belangrijkste dingen op het terras is zorgen voor een overkapping. Door een overkapping te plaatsen, zorg je ervoor dat je gasten altijd overdekt zitten en op die manier beschermd worden tegen weersinvloeden. In Nederland regent en stormt het vaak. Je wil niet dat dan telkens je terras leeg loopt. Het plaatsen van een overkapping is daarom een van de belangrijkste dingen die je moet doen.

Zorg voor licht

Vooral in de avond zullen mensen een restaurant of een terras opzoeken. Helaas is het niet het hele jaar door zomer, waardoor het vooral in de winter erg vroeg donker wordt. Je wil niet dat je gasten dan in het pikkedonker op je terras zitten en bijvoorbeeld struikelen over andere stoelen of tafels. Zorg daarom voor voldoende licht. Het liefst licht wat een beetje sfeer geeft. Je kan er wel een tl-balk ophangen, maar dat draagt niet bij aan de gezellig sfeer. Hang bijvoorbeeld verschillende lichtsnoeren op. Dat ziet er gelijk erg gezellig uit.

Zorg voor warmte

Zoals hierboven al beschreven staat, is het niet het hele jaar door zomer in Nederland. Vooral na augustus zakken de temperaturen steeds verder naar beneden. Je wil dat mensen dan nog steeds je terras op komen zoeken, zonder te vernikkelen van de kou. Zorg daarom voor een paar goede heaters of een lekkere terrashaard. Op de koude winterdag komen mensen dan graag even opwarmen met een kop koffie of warme chocolademelk. Naast dat een terrashaard praktisch is en zorgt voor warmte, staat het ook nog eens erg knus en gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *