Iedereen die met zijn of haar gezondheid bezig is, zou eens moeten zoeken naar recepten blender. Heb jij nog geen blender? Dan is dit de hoogste tijd om er één aan te schaffen. Met een blender kun je namelijk precies bepalen hoeveel je van iedere voedingsstof binnenkrijgt. Je kunt recepten blender kiezen die aansluiten bij jouw gezondheidsdoelen. Denk aan afvallen, spieropbouw of gewicht aankomen. Blender recepten zijn makkelijk en aan je eigen persoonlijke voorkeur aan te passen. Dit artikel gaat je geen blender recepten geven, maar geeft je wel de basis van hoe je zelf heerlijke sauzen, soepen en smoothies met je blender kunt maken. 

Waarom geen blender recepten?

De recepten blender is vaak niets meer of minder dan groentes en fruit met een vloeistof zoals yoghurt, melk of water. Je kunt vrijwel alles in de blender stoppen en met de juiste smaakmakers tot een heerlijk recept voor de blender omtoveren. Omdat smaak heel persoonlijk is, lees je in de volgende alinea’s welke hoofdlijnen je aan kunt houden om zelf een goede blender kok te worden. Voeg naar smaak de smaakmakers toe en pas de hoeveelheden aan.

Groentes en fruit in recepten blender

Smoothies met aardbei en banaan kennen we inmiddels wel. Je kunt ook prima groentes gebruiken. Belangrijk om te weten is dat de ene groente veel meer smaak heeft dan de andere. Daarnaast zijn de voedingswaarden van groentes totaal verschillend. Zo heeft bloemkool veel meer suikers dan spinazie of boerenkool. Voor sporters is het goed om te weten dat groentes net zo goed eiwit kunnen bevatten als dierlijke producten. Uiteraard zitten in bonen veel eiwitten, maar ook in artisjok en uiteraard broccoli zitten eiwitten. Maak zelf recepten blender die passen bij jouw doel. Wil je afvallen? Maak dan recepten voor je blender met suikervrije groentes. Wil je juist spieren opbouwen? Dan is het goed om te weten dat spieren veel energie nodig hebben, extra calorieën en eiwitten zijn dan een gezonde keuze.

Recepten blender soep

De recepten voor blender zijn veel breder dan alleen smoothies. Je kunt groenten gekookt in de blender doen om heerlijke gladde en luchtige soepen te maken. Doordat je de groentes minder lang hoeft zacht te koken, gaan er minder vitamines en andere stoffen verloren. Je kunt bij recepten blender voor soep als basis altijd bouillon, rode ui, peper en zout en kruiden nemen. Je voegt een groente toe zoals wortel, courgette, pompoen of broccoli. De soep is zowel koud als warm erg lekker. Bij het serveren kun je een topping toevoegen voor een lekkere bite.

Sauzen en dips

Je kunt met je high speed blender ook sauzen en dips maken. Denk aan pastasaus, waarbij je tomaat, paprika, ui, tijm, groentebouillon en een scheutje olijfolie gebruikt. Ook voor een dip maken zijn er blender recepten. Guacamole is uiteraard met een recept voor blender te maken, maar in de basis is een dip van avocado met peper en zout, olijfolie en limoen ook al heerlijk. Net als bij de smoothies en soepen zit de kracht van recepten blender in de eenvoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *