Wanneer je een horecazaak gaat oprichten zijn er verschillende toestellen of apparaten die meteen kunnen rekenen op je interesse. Ongetwijfeld één van de eerste zaken waar je op dit vlak aan denkt is het kopen van een vaatwasser. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Het is immers logisch dat je in jouw horecazaak rekening zal moeten houden met een ongelofelijke hoeveelheid aan vuile vaat die schoongemaakt zal moeten worden. De beschikking hebben over een kwalitatieve horeca vaatwasser zal dan zeker geen overbodige luxe zijn. Wil jij nu graag te weten komen waar allemaal aandacht aan te besteden bij het kopen van een horeca vaatwasser? Lees dan snel verder.

Belangrijk, welke capaciteit moet je horeca vaatwasser hebben? 

Het eerste punt waar je bij het kopen van een horeca vaatwasser altijd rekening mee moet houden heeft betrekking tot de vereiste capaciteit. Het aantal korven die bijvoorbeeld een doorschuifvaatwasser per uur kan verwerken kan in de praktijk ongelofelijk sterk verschillen. Doorgaans geldt, des te meer korven er verwerkt kunnen worden, des te hoger de kostprijs zal komen te liggen. Hier dien je dus wel even rekening mee te houden. Zorg er hoe dan ook voor dat er voldoende capaciteit aanwezig is. Dit komt de efficiëntie in je horecakeuken alleen maar ten goede. 

Verschillen tussen de diverse modellen 

De ene horeca vaatwasser is natuurlijk de andere niet. Indien je voor het eerst bezig bent met het inrichten van een horeca keuken zal je mogelijk niet meteen het onderscheid kunnen maken tussen de verschillende exemplaren die verkrijgbaar zijn. In ieder geval maken we een onderscheid tussen drie verschillende modellen. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

  1. Standaard vaatwassers; 
  2. Doorschuifvaatwassers; 
  3. Glazenspoelmachines;

Uiteindelijk zijn er twee verschillende zaken die zullen bepalen voor welke horeca vaatwasser je uiteindelijk zal kiezen. Het gaat hierbij in eerste instantie om de taak die de vaatwasmachine moet uitvoeren en anderzijds om de capaciteit die is vereist. Heb je voldoende aan een beperkte capaciteit? Dan zal je meer dan waarschijnlijk voldoende hebben aan een standaard vaatwasser. Heb je behoeften aan een grotere capaciteit? Dan zal je wellicht willen kiezen voor het kopen van een zogenaamde doorschuifvaatwasser. De glazenspoelmachine is uiteraard een vaatwasser welke zich louter en alleen richt op het reinigen van je glazen.

Bespaar niet op het kopen van je horeca vaatwasser!

We begrijpen absoluut dat het kopen van een kwalitatieve, professionele vaatwasser in de praktijk gepaard kan gaan met een stevig prijskaartje. Dit gezegd hebbende is het absoluut niet verstandig om te besparen op de aankoop van dit apparaat. Je moet er namelijk rekening mee houden dat deze dagelijks behoorlijk intensief zal worden gebruikt. Op het moment dat er sprake is van een defect aan je horeca vaatwasser zal je kunnen vaststellen dat dit meteen voor aanzienlijke problemen zal zorgen. Het spreekt voor zich dat je deze problemen graag zal willen voorkomen. Zorg er omwille van deze reden dan ook altijd voor dat je kiest voor kwalitatieve horeca apparatuur waarbij je ook aanspraak kan maken op een goede garantie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *