De zomer is in volle gang! Dat betekent voor veel Nederlanders dat ze de barbecue lekker aanzetten. Maar hoe verzorg je nou een geslaagde barbecue? Daarop ga ik in dit artikel dieper in. Lees snel verder!

Bron: Bollensteak.nl

Goed bbq vlees

Voor het organiseren van een geslaagde barbecue is het natuurlijk van groot belang dat er goed bbq vlees wordt geserveerd. Vlees van goede kwaliteit is natuurlijk het allerlekkerst. Denk aan kipsat├ę, lekkere saucijsjes of een heerlijke hamburger. Je kunt ook gaan voor wat meer exclusiever vlees, zoals tournedos, lamsrack of een lekker stukje varkenshaas. Probeer wat variatie aan te brengen, zodat er voor alle gasten wat lekkers bij zit.

De juiste bijgerechten

Voor een geslaagde barbecue is enkel goed bbq vlees natuurlijk onvoldoende. Met de juiste bijgerechten maak je het af. Denk hierbij aan de juiste sauzen voor bij het vlees en natuurlijk stokbrood met lekkere smeersels. Je kunt ook een frisse (fruit)salade serveren. Deze valt zeker weten in de smaak!

De juiste uitrusting

Uiteraard mogen ook een goede barbecue en de juiste barbecue-accessoires niet ontbreken. Barbecues zijn er in verschillende maten. Denk bijvoorbeeld aan de houtskoolbarbecue (zoals we die allemaal wel kennen) en de elektrische barbecue, die de laatste jaren steeds populairder wordt. De elektrische barbecue heeft een aantal handige voordelen ten opzichte van de traditionele houtskoolbarbecue. Zo hoef je niet te wachten tot ie op temperatuur is, maar kun je gelijk aan de slag! Daarnaast is het fijn om dus te beschikken over goede accessoires, zoals een barbecue-tang, een spatel, een siliconenborstel en natuurlijk een schort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *