dekruidenbaron.nl

De Nederlandse keuken staat niet bepaald bekend om haar kruiden. De meest gebruikte kruiden in Nederland zijn niet echt gedurfd. En er zijn zo veel verschillende mogelijkheden om kruiden te gebruiken in je gerechten. Naast dat je waarschijnlijk zout en peper gebruikt op een lekkere biefstuk is het ook heerlijk om juist te experimenteren met kruiden die je gebruikt. Maar wat voor kruiden zijn geschikt voor wat voor gerechten, of hoe moet ik kruiden gebruiken? Ik vertel je graag hoe je om gaat met de twee types kruiden, verse en gedroogde kruiden. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! 

Verse kruiden 

Verse kruiden zijn tegenwoordig in elke supermarkt wel te vinden. Of het nu voor verpakte verse kruiden zijn of in een pot je zal er waarschijnlijk hetzelfde doel mee bereiken. Het voordeel van kruiden in een pot is dat je deze eventueel kan planten in de tuin om er vervolgens nog langer plezier van te hebben. Een tip hoe je voorverpakte kruiden langer kan bewaren is door ze op te rollen in een vochtig stukje keukenpapier in de koelkast, hierdoor kan je je kruiden voor een volgend recept bewaren.  

Er zijn twee soorten verse kruiden, harde en zachte. Harde kruiden – als rozemarijn – zijn geschikt om te gebruiken aan het begin van het koken. Hierdoor geven ze de meeste smaak af. Terwijl zachte kruiden alleen geschikt zijn om te gebruiken aan het eind van het koken, hierdoor blijft de meeste smaak bewaard en zal je de kruiden echt proeven. 

Gedroogde kruiden 

Gedroogde kruiden zijn in alle smaken aanwezig en zijn heerlijk om je gerechten meer diepte te geven. Omdat de kruiden gedroogd zijn moet je deze kruiden zo vroeg mogelijk gebruiken tijdens het koken zodat de smaken goed vrij komen. Mocht je zachte gedroogde kruiden gebruiken, dan kan je deze het beste – net zoals de verse zachte kruiden – pas als laatste toevoegen omdat ze anders aanbranden en smaak verliezen of zelfs bitter worden. Wanneer je gedroogde kruiden koopt moet je zorgen dat je deze van goede kwaliteit koopt hierom kan je deze het beste kopen op dekruidenbaron.nl. Daarmee zorg je dat je verantwoorde kruiden van goede kwaliteit koopt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *