De zomer is in volle gang. Tijdens de zomer is de barbecue enorm populair. Wist je bijvoorbeeld dat 90% van de Nederlanders minimaal eens per jaar barbecued? Barbecues bestaan in verschillende varianten van verschillende merken, met elk hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel wil ik daar wat dieper op in gaan.

Verschillende soorten barbecues op een rij

Zoals ik in de inleiding al aangaf, zijn barbecues verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een traditionele houtskool-barbecue of een elektrische barbecue, die met name de laatste jaren erg in opkomst is. Een groot voordeel van de elektrische barbecue is onder andere dat deze snel op de juiste temperatuur is en dat de temperatuur ook gemakkelijk te reguleren is. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je vrienden of familie op visite hebt die een hapje blijven eten. Je hoeft niet tientallen minuten lang met houtskool en aanmaakblokjes te klooien om de barbecue goed aan te krijgen, maar je kunt gelijk van start.

Naast de traditionele houtskool-barbecue en de elektrische barbecue heb je misschien wel eens gehoord van Big Green Egg, Kamado Joe, Monolith of Napoleon. Dit zijn kwaliteitsmerken met barbecues in een gevarieerde prijsklasse. Voor deze barbecues zijn bovendien verschillende handige accessoires en gereedschappen beschikbaar, zoals grillvergroters, gietijzeren grillplaten en kolenbaskets.

Meer weten?

Wil je meer weten over verschillende soorten barbecues, wil je zelf een goede barbecue kopen van een merk als Kamado Joe of Monolith of ben je op zoek naar handig gereedschap of accessoires? Neem dan eens een kijkje op de website van BarbecueXXL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *