Barolo wijn, ooit een Italiaanse wijn, wordt nu geproduceerd in Californië, Verenigde Staten. Deze druivensoort is een krachtige, volle rode variëteit afkomstig uit de regio’s Abruzzo, Friuli Venezia Giulia en Trentino-Alto Adigo, waar het al meer dan vierduizend jaar een belangrijke druif is. De wijn is met sprongen vooruit gegaan van een Italiaanse wijn tot een internationaal bekende barolo wijn. Barolo en Barbaresco zijn twee variëteiten van deze druif, die bekend staan ​​om hun kracht en karakter. Barbaresco, of Barolo, zoals het vaker wordt genoemd, is de meest bekende van de twee. Barolo is een oud Italiaans woord dat “donkere huid” betekent.

Twee grote producenten

Er zijn twee grote producenten van Barbaresco, zowel in Abruzzo als Ligurië. De productie van Barbaresco varieert afhankelijk van de seizoenen en de hoeveelheid geld die in marketing wordt geïnvesteerd. De belangrijkste wijnhuizen van deze druif, waaronder de Umberto di Savoia en de Baldorini-wijngaarden van Abruzzo, produceren elk jaar ongeveer vijf miljoen flessen van deze geweldige wijn. Umberto di Savoia wordt beschouwd als de vader van Barbaresco en de producent van het grootste deel van de smaak van de wijn. De wijngaarden van de Umberto di Savoia liggen in de buurt van de steden Magna, Fuso, Viboio en Siena. Barolo van deze wijngaarden is vernoemd naar het stadje Barolo, dat in de gemeente Mirto Marzio ligt.

Gekenmerkt door karakteristieke

De wijngaarden van Barolo worden gekenmerkt door hun karakteristieke vorm en het unieke aroma en de smaak. Hun kleur varieert van lichtgeel tot diep paars met een vleugje gras. Ze zijn vernoemd naar de stad Barolo in Umberto, waar ze voor het eerst werden gekweekt. Een typische barolowijn is zeer zoet en fruitig, bijna stroperig van aard. Het heeft tonen van peper en kruiden met een zeer uitgesproken afdronk. Ze zijn te vinden in veel populaire Carols-merken en worden ook gemaakt in een aantal verschillende vintage-variëteiten. De meeste Barolo-wijnen die worden geproduceerd, worden gemengd met andere soorten druiven en met een speciaal soort hout, meestal latwerkhout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *