asahi super dry

Steeds meer bieren van over de grens veroveren ons land. En dan bedoelen we niet Belgisch of Duits bier, want dat is niets nieuws. Nee, we bedoelen bieren uit exotische en verre landen, bijvoorbeeld in Azië. Zo geldt ook voor het Asahi Super Dry bier, een biertje dat zijn oorsprong vindt in Japan. Dit type bier zien we steeds meer in Nederland. Je kunt het tegenwoordig gemakkelijk online bestellen als je wil genieten van dit bijzondere drankje.

De smaak van het bier

Asahi Super Dry bier is een typisch Aziatisch biertje en is niet te vergelijken met bijvoorbeeld ons Hollandse pils. De smaak kenmerkt zich door een aantal aspecten:

  • een zuivere afdronk
  • een droge, knapperige smaak
  • een snelle afdronk
  • een alcoholpercentage van 5%

Asahi Super Dry bier past onder andere supergoed bij een zomerse dag dankzij die zuivere, snelle afdronk. Het is een biertje dat echter ook goed te combineren is met vis en andere Aziatische gerechten.

Asahi Super Dry bier

Over het bier

Van oorsprong wordt Asahi Super Dry bier gebrouwen in Japan. Het is een traditioneel recept dat al sinds 1887 wordt gemaakt. Dat gebeurde in eerste instantie in de stad Saijo. Door de Japanners wordt deze stad ook wel de bronwaterstad van Japan genoemd. Dat komt onder andere doordat er zoveel brouwerijen staan. In Japan wordt vrijwel alleen maar dit biertje gedronken. Meer dan 50% van de markt is in handen van Asahi Super Dry bier. Inmiddels verovert dit biertje dus ook langzaam de europese markt. 

Hoe kom je eraan?

Er zijn een aantal horecagelegenheden waar Asahi Super Dry bier op de kaart staat. Het zijn er echter niet veel. In een specialistisch biercafé kun je het eventueel verwachten maar in de gemiddelde kroeg kom je het echt niet tegen. Het is dus altijd nogal een vondst als je dit biertje tegenkomt. Ben je een liefhebber van de smaak? Dan kun je het tegenwoordig nog op een andere manier krijgen: door het online te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *