Ben je op zoek naar een goede port voor een speciale gelegenheid? Dan moet je goed weten waar je naar gaat kijken. Er zijn namelijk verschillende varianten te vinden en daarbij is de een luxer dan de andere. Voor ieder doeleind is er daarom wel een fles te vinden waar jij van kunt genieten. Er zijn verschillende verkooppunten waar je jouw nieuwe portwijn kunt kopen. Een van de verkooppunten waar je altijd gaat slagen is Flesjewijn.com. Maar waar kun je op letten bij het kopen van een nieuwe fles? Lees snel verder. 

De ontwikkeling van port 

Een port is ook wel een versterkte wijn. Vaak is deze wijn voorzien van een volle, zoete smaak. De alcoholische drank wordt in de basis hetzelfde gemaakt als een normale wijn, maar zal in de laatste stappen het verschil gaan maken. Het fermentatieproces wordt namelijk vroegtijdig afgebroken. Hiervoor wordt er sterke drank aan toegevoegd. Afhankelijk van de ingrediënten van de drank kunnen er meerdere varianten ontstaan. Net als bij gewone wijn heb je namelijk wit, rood en rosé. Je zult daarom altijd een favoriet gaan vinden en kunt genieten van de smaak die de fles met zich meebrengt. 

Voldoen aan een groot aantal regels 

Niet iedereen mag zomaar een eigen port maken. De drank mag de naam namelijk alleen krijgen als deze gemaakt is in de Douro regio. Daarbij wordt altijd toezicht gehouden en alles moet volgens de regels van Instituto dos Vinhos do Douro e Porto. Een van de regels die hierin opgenomen is, is dat er slechts een aantal druivensoorten gebruikt mogen worden. Ook mag de drank uitsluitend tussen de 19 en 21 procent alcohol bevatten. Als aan alle regels voldaan is, zal de fles verkocht mogen worden en weet jij zeker dat je voldoende kwaliteit in handen hebt. 

Het bewaren van de drank 

Afhankelijk van het soort port kun je de fles een aantal dagen, weken of maanden bewaren. Zo mag een Late Bottled Vintage port ongefilterd maximaal 3 dagen tot een week bewaard worden. De standaard varianten die je vaak in de winkel tegen gaat komen mogen vaak tot twee maanden geopend bewaard worden. De enige fles waar je langer van kunt genieten is de Tawny port. Vanaf 10 jaar en ouder kun je tot wel 6 maanden genieten van de smaak die deze fles met zich meebrengt. De omstandigheden waarin je de fles houdt, zullen ook nog van invloed zijn op de smaak. 

Ga voor de beste aankoop 

Het uitzoeken van een goede port is voor veel mensen een persoonlijke smaak. Als je echter als beginnende drinker een goede fles in handen wilt krijgen kun je het beste advies opvragen bij een professional. Aan de hand van jouw wensen en eisen kan er dan gekeken worden naar de beste aankoop. Door jouw vragen beantwoord te krijgen heb je altijd iets unieks in handen om te serveren aan vrienden en familie en kun je een aantal maanden genieten van de smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *