Wanneer je zin hebt in een lekkere kop koffie, gaat er niets boven de koffie van een barista. En met de keuze voor een goede koffiemachine komt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van goede accessoires. Er zijn een aantal onmisbare accessoires die je zeker nodig hebt om een heerlijke kop koffie te maken. Hier ontdek je de 4 belangrijkste onderdelen die je nodig hebt voor het maken van de beste koffie.

1: Uitklopbak

Een goede uitklopbak is een van de onderdelen die je zeker niet mag missen wanneer je een koffiemachine koopt. De bak slaat gebruikt koffiedik op en zorgt ervoor dat je dit gemakkelijk kunt weggooien. Een goede uitklopbak, in het Engels knockbox genoemd, is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en variaties. Je bent hierdoor heel goed in staat om een geschikte uitklopbak te vinden die perfect in jouw koffiemachine past.

2: Koffiebonenmaler

Natuurlijk is een koffiebonenmaler onmisbaar wanneer je een piston machine aanschaft. Hiermee kun je de koffiebonen zelf malen en creëer je op deze manier een heerlijke smaak. De koffie smaakt een stuk beter wanneer je zelf de bonen maalt in een elektrische koffiebonenmaler. Bij een volautomatische koffiemachine zitten de bonen opgeslagen in de machine, wat de kwaliteit en smaak niet ten goede komt.

3: Melkkan

Een goede melkkan gebruik je voor het opschuimen en schenken van de melk in de koffie. Voor een cappuccino of latte macchiato heb je melk nodig en deze moet in de perfecte temperatuur zijn. Dit kun je creëren met een melkkan.

4: Tamper

Het gebruik van een tamper heeft veel invloed voor de koffie. Hiermee druk je de gemalen koffie aan, waardoor deze goed verdeeld wordt en de smaak optimaal is. Met een convex tamper kies je voor de beste optie, maar je kunt ook voor een vlakke of automatische tamper kiezen.Bron: https://www.casabarista.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *